Inred en fiskrestaurang

Restauranger som är specialiserade på fiskrätter kan komma i många skepnader – från avantgardistiska gourmetrestaurang till streetfoodinspirerade fish’n’chips hak. Oberoende av vilka av havets läckerheter som serveras ska inredningen vara genomtänkt och välkomnande.

Fisk- och skaldjur blir allt mer populära. Inte konstigt med tanke på att det är gott, nyttigt och dessutom betydligt mer klimatsmart än till exempel nötkött. Att starta en restaurang specialiserad på fisk ligger därför helt rätt i tiden.

vitt vin och tallrikSkapa en helhetsupplevelse

För att locka besökare gäller det att hitta ett bra koncept där god mat samspelar med bra service och en trevlig atmosfär. Inredningen är en viktig del i detta. För att hitta rätt känsla är det bra att skapa en moodboard, ett slags kollage med bilder på möbler, färger och inredningsdetaljer du gillar. Botanisera bland produkterna hos PEN Products för att hitta det du letar efter. Moodboarden kommer sedan fungera som en utgångspunkt för hela inredningen, om det ser bra ut i kollaget är nästa steg att överföra stilen på den faktiska lokalen. Nu gäller det att mäta och fundera över hur flödet av människor ska fungera. Personalen ska kunna röra sig obehindrat och smidigt mellan borden medan atmosfären för besökarna ska kännas hemtrevlig och intim.

Rätt stil för en fiskerestaurang

En restaurang behöver inte följa de senaste inredningstrenderna utan ska snarare förstärka besökarnas upplevelse. Därför är det viktigt att tänka helhet istället för enskilda möbler eller detaljer. Färg- och ljussättning är viktigt och något du bör ägna mycket tid åt. Mörka färger, dova nyanser och tunna möbler ger en ombonad look medan vita väggar och stram möblering istället signalerar strikt, rent och modernt. Vilken typ av gäster som lockas till respektive ställe skiljer sig åt. Därför ska inredningen också spegla var restaurangen finns och vilka potentiella gäster som passerar utanför. Målsättningen är att fiskrestaurangen ska bli kvarterets naturliga vattenhål, där gäster återkommer igen och igen. Med rätt meny, personal och inredning är det inte omöjligt!